BILBAO / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Bilbao

Bilbao is een bijzondere stad gelegen in de Spaanse autonome regio Baskenland. De belangrijke rol die Bilbao al jarenlang op economisch en industrieel gebied speelt binnen Baskenland heeft er voor gezorgd dat Bilbao niet altijd de mooiste stad van Baskenland was. Sterker nog: de aanwezigheid van redelijk wat fabrieken binnen de stadsgrenzen en het gebruik van de rivier Nervión als een afvoerput voor de lokale industrie maakten Bilbao niet bepaald aantrekkelijk. Door het opschonen van de rivier en de stad is de ware schoonheid gelukkig weer blootgelegd. Hoewel industrie, logistiek en handel nog steeds belangrijke pijlers vormen onder de economie van Bilbao is het toerisme steeds belangrijker aan het worden.

De komst van het Guggenheim museum naar Bilbao heeft het toerisme een extra stimulans gegeven. De andere bezienswaardigheden zoals de oude binnenstad, de brug Zubizuri en fraaie musea zoals het Museo de Bellas Artes de Bilbao zorgen ervoor dat Bilbao een aantrekkelijke stedentripbestemming geworden is. Ook de bewoners zijn gelukkiger dan ooit, want hun stad is de afgelopen jaren een heel stuk beter leefbaar geworden. Men mag oprecht weer trots zijn op het prachtige Bilbao.

 

Bijzondere plaatsen in Bilbao

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Bilbao bewonderen:
 
Casco Viejo
Guggenheim Museum
Mount Artxanda
 

Bijzondere plaatsen in Spanje

De stad Bilbao ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER BILBAO

Bilbao bezienswaardigheden top 10
Bilbao in 12 uur
Bilbao informatie
Bilbao top 10
Bilbao voor beginners

STEDENTRIP BILBAO

de beste hotels in Bilbao

BILBAO WEER & KLIMAAT

Bilbao klimaatinfo

BILBAO OP STARTPAGINA.NL

Bilbao startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl