bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Plaça de Catalunya

PLACA DE CATALUNYA

BARCELONA

Plaça de Catalunya is één van de drukst bezochte pleinen in het centrum van Barcelona. Enkele belangrijke straten komen uit op dit bijna vijftigduizend vierkante meter tellende plein, zoals Passeig de Gràcia en La Rambla. Het gelijknamige metrostation behoort tot de drukkere stations van Barcelona.

Plaça de Catalunya is uit verschillende onderdelen opgebouwd. Drie elementen zijn het meest nadrukkelijk aanwezig: het fraai aangelegde plein waar vele duiven zich ophouden, het monument voor Francesc Macià en de met veel standbeelden omgeven fonteinen.

 

Rondom Plaça de Catalunya staan een aantal indrukwekkende gebouwen. Een prachtig staaltje van moderne architectuur is warenhuis El Corte Inglés. Nog fraaier is de in Spaans-koloniale stijl gebouwde bank aan de noordwestkant van het plein.

 
Meer informatie?

Plaça de Catalunya
alles over Barcelona

Barcelona
Barcelona tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl