bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Park Güell

PARK GÜELL

BARCELONA

Park Güell is een stadspark in de wijk Gràcia in Barcelona. Het park is in het begin van de vorige ontworpen door de architect Anoni Gaudí in opdracht van de Eusebi Güell. Park Guëll is oorspronkelijk ontworpen als een woonwijk. Dit bleek geen succes.

Uiteindelijk werden er slechts twee van de zestig geplande huizen in het park gebouwd. In deze twee huizen gingen de architect en de opdrachtgever zelf wonen. Tegenwoordig is Park Güell één van de drukst bezochte stadsparken van Barcelona. Iedere dag komen er duizenden toeristen naar het park toe.

 

De bekendste bouwwerken van het park zijn de hagedis op de trap bij de entree en de meer dan honderd meter lange mozaïekbank op het centrale plein van het park. Vanaf deze bank heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad Barcelona.

 
Meer informatie?

Park Güell
Park Güell
Park Güell
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl