bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Montju´c

MONTJU¤C

BARCELONA

De heuvel Montju´c ligt in het zuidwesten van Barcelona. Op de berg zijn een groot aantal van de bezienswaardigheden in Barcelona te vinden. De berg is in 1929 gebruikt tijdens de wereldtentoonstelling en in 1992 tijdens de Olympische spelen in Barcelona.

Aan de voet van de heuvel ligt het Museu Nacional d'Art de Catalunya met daarvoor de Font Magica. Deze magische fonteinen worden nog dagelijks gebruikt. Het waterballet is prachtig maar de bijhorende muziek is duidelijk aan vernieuwing toe.

 

Bovenop de heuvel ligt het Kasteel van Montju´c uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Als je verder de berg afloopt kom je het Museo Joan Mirˇ. In het park dat het museum omringt staan enkele prachtige sculpturen.

 
Meer informatie?

Montju´c
Montju´c
Barcelona
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl