bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > La Pedrera

LA PEDRERA

BARCELONA

Aan het begin van de twintigste eeuw ontwierp Antoni Gaudi het appartementencomplex de Casa Milá. Dit bijzondere appartementencomplex wordt door de meeste inwoners van Barcelona aangeduid als La Pedrera. Dit betekent steengroeve en als je het gebouw wat beter bekijkt is dit niet zo'n gekke bijnaam.

Het mooiste deel van het appartementencomplex is op het dakterras te vinden. Hier zijn meerdere door Gaudí ontworpen rook- en ventilatiekanalen te vinden die allemaal een eigen uitstraling hebben. Op regenachtige dagen is dit dakterras echter gesloten en kun je beter een andere keer de Casa Milá bezoeken.

 

Op de zolderetage van La Pedrera is een museum gevestigd dat is gewijd aan de architectonische hoogtepunten van Gaudí. Je vindt hier onder andere bouwtekeningen en door hem ontworpen meubelen. De etage hieronder is nog geheel in originele stijl ingericht. De andere etages van het gebouw worden nog steeds voor hun oorspronkelijke doel gebruikt.

 
Meer informatie?

Gaudi informatie
Barcelona bezienswaardigheden top 10
Barcelona klimaatinfo
Barcelona

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl