bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > La Boqueria

LA BOQUERIA

BARCELONA

Mercat de Sant Josep in Barcelona staat beter bekend als Mercat de Boqueria. Deze grotendeels overdekte markt behoort tot de meest bekende markten ter wereld. Binnen Barcelona is het veruit de best bezochte overdekte markt. Dagelijks komen er duizenden lokale mensen en toeristen af op deze markt.

La Boqueria kent een historie die terug te voeren is naar het begin van de dertiende eeuw. Toen was het een vleesmarkt. In de loop der jaren is de markt via een varkensmarkt uiteindelijk getransformeerd tot een versmarkt waar van alles te koop is zoals heerlijke hammen, worsten, verse vis, fruit, groente, kaas, eieren, olijven, chocolade en allerlei andere lekkernijen.

 

Je vindt de markt aan de drukbezochte Rambla. La Boqueria is alle dagen van de week open, met uitzondering van de zondag. De openingstijden zijn van 8 uur 's morgens tot half negen 's avonds. De meeste toeristen bezoeken de markt 's avonds.

 
Meer informatie?

La Boqueria
alles over Barcelona
5x zien en doen in Barcelona
Barcelona top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl