bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Kathedraal van Barcelona

KATHEDRAAL VAN BARCELONA

BARCELONA

De Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, onder het grote publiek beter bekend als de Kathedraal van Barcelona, is een prachtige gotische kathedraal die gelegen is in de gotische wijk van Barcelona. De huidige kathedraal is gebouwd op de plek waar in de vierde eeuw ook al een kathedraal stond.

De kathedraal is gewijd aan Eulalia van Mérida, die een co-patrones van Barcelona is. Het bouwwerk behoord tot de meest bezochte religieuze gebouwen van Spanje. Dat ligt deels aan de uitstekende ligging in het centrum van de stad en vooral ook door de prachtige vormgeving van de kathedraal.

 

De Kathedraal van Barcelona is gratis te bezoeken. Althans, de grote centrale ruimte kun je zonder te betalen bezoeken. Als je ook een kijkje wilt nemen aan het koor, het dakterras, het bijbehorende klooster en het museum dan moet je wel een kaartje kopen. Let goed op de juiste openingstijden.

 
Meer informatie?

Catedral de Barcelona
alles over Barcelona
Barcelona
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl