bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Hospital de Sant Pau

HOSPITAL DE SANT PAU

BARCELONA

Het Hospital de Sant Pau is ontworpen door de architect Lluís Domènech i Montaner die samen met Gaudí de stad Barcelona kleur heeft gegeven. Hij heeft onder ander ook het Palau de la Música Catalana ontworpen. Beide complexen staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Het ziekenhuis is in het begin van de vorige eeuw gebouwd over een periode van bijna dertig jaar. Tot op de dag van vandaag zijn nog steeds delen van het gebouw in gebruik door het nabij gelegen ziekenhuis.

 

In totaal bestaat het complex uit zevenentwintig paviljoenen die met elkaar verbonden zijn door middel van ondergrondse gangen. Alle paviljoenen lijken hetzelfde uiterlijk te hebben maar hebben allemaal verschillen fysieke kenmerken.

 
Meer informatie?

Hospital de Sant Pau
Hospital de Sant Pau
Barcelona
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl