bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Barri G̣tic

BARRI GOTIC

BARCELONA

De Gotische wijk van Barcelona, Barri G̣tic, is een prachtig historisch deel van de stad.
Barri G̣tic is een aaneenschakeling van fraaie panden in vaak vrij nauwe straten die afgewisseld worden door indrukwekkende pleinen. Barri G̣tic is ook een uitstekende plek om te winkelen.

Binnen Barri G̣tic bevinden zich een aantal historische bouwwerken die tot de meest populaire bezienswaardigheden van Barcelona behoren. Zo staat centraal in de wijk de Kathedraal van Barcelona. De bouw begon in het jaar 1298 en pas in 1913 werd het laatste deel van de gotische kathedraal voltooid.

 

Een deel van de gebouwen stamt uit de middeleeuwen. Wie door Barri G̣tic wandelt die moet vooral zijn zintuigen openzetten en zich niet laten leiden door lijstjes van must-see's. Het moois ligt soms verscholen in kleine steegjes, soms openbaart het zich op grootse pleinen.

 
Meer informatie?

Barri G̣tic
alles over Barcelona
Barcelona top 10
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl