BARCELONA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Barcelona

Barcelona is de stad van Gaudi. Alleen al deze kunstenaar zorgt voor heel wat bijzondere plaatsen in de stad. Zijn architectuur is erg gezichtsbepalend voor Barcelona. Miljoenen toeristen bekijken ieder jaar zijn prachtige huizen, Parc Guell en de Sagrada Familia. Barcelona is echter veel meer dan dat. De stad heeft een grote verscheidenheid aan leuke wijken. De Olympische haven met zijn moderne gebouwen heeft weer een hele andere sfeer en gezelligheid dan de Bari Gotica. In de avonduren komen de kleine straatjes van deze oude wijk pas tot leven. Achter de rolluiken blijken dan ineens vele barretjes, cafÚs en restaurants te liggen. Wat verder uit het centrum liggen de heuvels rondom de stad. Ook hier zijn weer vele bijzondere plekken te bezichtigen. Ga dus voor de Montju´c en de Tibidao op. Al is het alleen maar voor het geweldige uitzicht over de stad. Ook zijn er bijzondere musea te vinden. Het museum van Joan Miro en het nationaal museum van Catalunya.

 

Barcelona is de grootste stad van Catalunia en werd gesticht ergens tussen 2000 en 1500 voor christus. De eerste bewoners waren vissers. Zowel de Cartagers en de Romeinen veroverde de stad. Na de val van het Romeinse rijk kwam de stad in handen van de Visigothen en later van de Frankische koningen. Pas met de komst van de Habsburgers kwam er rust in het gebied. Spanje werd onderdeel van het grote rijk van Karel de V waar de zon nooit onderging. Barcelona profiteerde van de ligging aan de zee en floreerde als handels en havenstad.

Bijzondere plaatsen in Barcelona

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Barcelona bewonderen:
 

Barceloneta
Barri G˛tic
Camp Nou
Hospital de Sant Pau
Kathedraal van Barcelona
La Boqueria
La Pedrera
La Rambla de Barcelona

Milano Cocktail-Bar
Montju´c
Park GŘell
Plaša de Catalunya
Plaša Reial
Port Vell
Sagrada FamÝlia

Bijzondere plaatsen in Spanje

Barcelona ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER BARCELONA

5x zien en doen in Barcelona
alles over Barcelona
Barcelona bezienswaardigheden top 10
Barcelona in ÚÚn dag
Barcelona informatie
Barcelona informatie
Barcelona tips
Barcelona top 10
Barcelona voor beginners

BARCELONA WEER & KLIMAAT

Barcelona klimaatinfo

BARCELONA OP STARTPAGINA.NL

Barcelona startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl