ALGARVE / PORTUGAL

 

Bijzondere plaatsen in Algarve

De Algarve ligt in Portugal. Met de Algarve wordt de strook land bedoeld in het zuiden van Portugal aan de Atlantische oceaan. De Algarve is een geliefde vakantiebestemming voor vele toeristen. Je hebt er prachtige stranden. Er zijn grote brede zandstranden, maar ook intieme kleine baaitjes waar je tussen de hoge rotswanden ligt. Het gebied kent enkele prachtige natuurgebieden. De zee heeft hier vrij spel op het land. De verschillende getijden zorgen voor een bijzonder gebied vol zeldzame vogels en planten. Overal in de Algarve zijn oude stadjes en mooie dorpjes te vinden. De regio werd lange tijd bestuurd door de Moren. De oude invloeden van deze bevolkingsgroep zie je her en der in het landschap nog terug. De Algarve was de uitvalsbasis voor vele ontdekkingsreizen. Hier op het einde van Europa vertrokken heel wat schepen naar de nieuwe wereld. De zeevaartschool van ontdekkingsreiziger Hendrik de Zeevaarder was gevestigd in de Algarve.

 

Tegenwoordig leven de inwoners van de Algarve vooral van het toerisme. De streek rondom Albufeira is erg populair en trekt veel toeristen. In dit gebied vind je ook veel pretparken en waterparken. Meer naar het westen is het rustiger. Dit is het gebied van de surfers. Zij komen hier om te surfen op de hoge golven van de Atlantische oceaan. Naar het oosten richting Spanje zijn weer veel mooie natuurgebieden en mooie kleine stadjes te vinden. De hoofdstad van de Algarve is de stad Faro. Deze stad heft nog een prachtig mooi stukje oud faro. Dit gedeelte is nog ommuurd en is prachtig bewaard gebleven. Overal in de Algarve zie je in de zomer de ooievaars nestelen.

Bijzondere plaatsen in Algarve

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Algarve bewonderen:
 
Foia
Fortalesa de Sagres
Grotten van de Algarve
Kasteel van Silves
Praia Marina
Sť de Faro

Bijzondere plaatsen in Portugal

Algarve ligt in Portugal. Wil je alle bijzondere plaatsen in Portugal zien?
Ga dan naar onze Portugal pagina!

MEER INFORMATIE OVER ALGARVE

Algarve bezienswaardigheden top 10
Algarve informatie
Algarve fotoreportage
Algarve voor beginners
mooiste dorpjes in Algarve

ALGARVE WEER & KLIMAAT

Algarve klimaatinfo

ALGARVE OP STARTPAGINA.NL

Algarve startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl