AMSTERDAM / NEDERLAND

 

Bijzondere plaatsen in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De stad kenden een ongekende bloeitijd in de 17e eeuw die ook wel de Gouden eeuw van Nederland wordt genoemd. In die tijd was de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een wereldmacht op de zeen en oceanen. Schepen van de VOC en WIC voeren heel de wereld af. En Amsterdam werd een van de belangrijkste economische machten van Europa. De rijkdom zorgde voor een snelle uitbreiding van de stad Amsterdam. De grachten in de stad waren hier een direct gevolg van. Langs de grachten werden pakhuizen gebouwd en hadden de rijke kooplieden hun huis. De oorlog met Spanje zorgde voor veel vluchtelingen die naar de Republiek kwamen. Ook zij namen hun kennis en handelscontacten mee naar de stad en zorgde op hun beurt weer voor verdere opbloei van de handel. Niet alleen de handel groeide, maar hierdoor ook de schilderkunst en wetenschap.

 

Al die rijkdom in de stad Amsterdam heeft voor heel wat bijzondere plaatsen gezorgd. De Amsterdamse grachten zijn nog precies zoals ze waren in de 17e eeuw. Het is een van de mooiste bewaarde binnensteden van Europa. In de vele musea van de stad zijn nog steeds de overblijfselen uit die roemrijke Gouden eeuw te zien. Per jaar komen dan ook vele toeristen naar de gezellige straatjes van Amsterdam..

Bijzondere plaatsen in Amsterdam

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Amsterdam bewonderen:
 
Begijnhof
De Oude Kerk
Rijksmuseum
 

Bijzondere plaatsen in Nederland

Amsterdam ligt in Nederland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Nederland zien?
Ga dan naar onze Nederland pagina!

MEER INFORMATIE OVER AMSTERDAM

5x zien & doen in Amsterdam
Amsterdam bezienswaardigheden top 10
Amsterdam fotoreportage
Amsterdam in n dag
Amsterdam informatie
Amsterdam tips
Amsterdam in n dag
Amsterdam voor beginners

AMSTERDAM WEER & KLIMAAT

Amsterdam klimaatinfo

AMSTERDAM OP STARTPAGINA.NL

Amsterdam startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl