bijzondere plaatsen > Mexico > Tulum

MAYASTAD TULUM

MEXICO

De oude Mayastad Tulum is uniek vanwege de ligging aan de Caribische Zee. Tulum heette vroeger waarschijnlijk Zama.
De ommuurde stad omvat meerdere tempels en andere bouwwerken zoals een soort vuurtoren.

Tulum is een populaire excursie onder toeristen die in de badplaatsen Cancún en Playa del Carmen verblijven. Je kunt prima op eigen houtje naar Tulum, wat een stuk voordeliger is dan de georganiseerde reizen die vaak met aangeboden worden in combinatie met het park Xel-Ha.

 

Een bezoek aan de Mayastad Tulum is prima te combineren met een bezoek aan het prachtige bijgelegen strand. Het 'nieuwe' dorp Tulum gaat de komende jaren flink uitbreiden wat betreft accommodaties.

 
Meer informatie?

Mayacultuur in Yucatan
alles over Playa del Carmen
alles over Cancun

Mexico informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl