bijzondere plaatsen > Mexico > Chichén Itza

CHICHEN ITZA

MEXICO

Chichén Itza is een oude Maya-stad gelegen op het schiereiland Yucatán in Mexico. Chichén Itza behoort tot de best geconserveerde oude Maya-steden ter wereld. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen deze archeologische site.

In het jaar 2007 werd Chichén Itza uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Sindsdien is de belangstelling voor Chichén Itza alleen maar verder toegenomen. Vanuit Cancún en Playa del Carmen is dit de meest geboekte excursie.

 

El Castillo oftewel de Tempel van Kukulkán is veruit het beroemdste bouwwerk binnen Chichén Itza. Tegenwoordig mag je de trappen van deze tempel niet meer betreden. Jammer, want het uitzicht vanaf boven is indrukwekkend.

 
Meer informatie?

Chichén Itzá
Chichén Itzá
Mayacultuur in Yucatan
Mexico informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl