MEXICO

BIJZONDERE PLAATSEN

Mexico

Mexico is een land gelegen in Centraal-Amerika. Het meer dan honderdtwintig miljoen inwoners tellende land tekt na de Verenigde Staten van Amerika en Brazilië het meeste inwoners van het Amerikaanse continent. Op economisch gebied neemt Mexico een steeds belangrijkere positie in binnen de regio. Mexico kent een hoog welvaartsniveau dankzij de bloeiende economie die vooral gebaseerd is op de winning van aardolie, het produceren van goederen zoals auto's en hoge volumes van landbouwproducten zoals maïs. Het bedrag dat met toerisme wordt verdiend  is in volume best groot, maar de totale omzet niet zo belangrijk als sommige mensen denken. De ligging van Mexico tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee maken het land kwetsbaar voor allerlei natuurrampen zoals orkanen, aardbevingen en extreme weersomstandigheden.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Mexico

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Mexico. Het land telt enorm veel bijzondere plaatsen zoals authentieke dorpen, cenotes, Mayasteden zoals Tulum en Chichén Itza, fraaie stranden en prachtige natuurgebieden.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MEXICO

Mexico > Chichén Itzá
Mexico > Mayastad Tulum

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Aruba?

Mexico bezienswaardigheden top 10
Mexico info
Mexico info

Mexico nieuws & tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl