bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Zagreb > Stadsmuseum van Zagreb

STADSMUSEUM VAN ZAGREB

ZAGREB

Het Zagreb City-Museum is gevestigd in het gebouw van een oud klooster in de oude bovenstad van Zagreb. Het is een zeer afwisselend en gevarieerd museum wat zeker de moeite waard is om te bezoeken als je in Zagreb bent.

Het Zagreb City-museum vertelt het verhaal en de geschiedenis van de stad Zagreb. Het museum doet dit aan de hand van allerlei voorwerpen die tentoongesteld zijn in het museum op de gewone traditionele wijze. Zo vind je er beelden uit religieuze kerken, vaandels van oude legeronderdelen en oude wapens.

 

Leuker zijn echter de wat minder traditionele opstellingen. In een aantal zalen zijn scenes uit de geschiedenis van Zagreb nagebootst. Er is een oude barbier, een barretje en in een kamer zijn de verwoestingen van de oorlog te zien. Vooral die laatste is indrukwekkend. Mooi zijn ook de oude catacomben.

 
Meer informatie?

Stadsmuseum van Zagreb
Zagreb in 12 uur
Zagreb voor beginners
Zagreb bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl