bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Zagreb > Sint Stefanus Kathedraal

SINT STEFANUS KATHEDRAAL

ZAGREB

De Kathedraal van Zagreb is gebouwd in de 11e eeuw. Nog steeds heeft de kathedraal zijn gotische uiterlijk. Aan de buitenkant zie je dit vooral door de twee gotische torens. Deze torens staan al enkele eeuwen in de steigers en worden voortdurend gerestaureerd.

Om de kathedraal heen staan de gebouwen van het bisschoppelijk paleis. In het verleden vormden de kathedraal en de omliggende gebouwen zelfs een apart stadsdeel. De muren zijn zelfs nog gedeeltelijk zichtbaar. De binnenkant van de kathedraal heeft een donker en sober uiterlijk passend bij de oude gotische stijl.

 

In de kathedraal zelf vind je vele pelgrims die bidden bij de sarcofaag van de heilige Stephinac. Deze aartsbischop van Zagreb is vereerd door velen vanwege zijn verzet tegen de communisten. Onder communistisch bewind hadden de katholieken in KroatiŽ het zwaar en was Stephinac voor velen een symbool van verzet.

 
Meer informatie?

Sint Stefanus kathedraal
Zagreb in 12 uur
Zagreb voor beginners
Zagreb bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl