bijzondere plaatsen > Kroatië > Zagreb > Mirogoj begraafplaats

MIROGOJ BEGRAAFPLAATS

ZAGREB

Mirogoj is een van de meest indrukwekkende begraafplaatsen in de wereld. Toen in de 19e eeuw de stad Zagreb explosief groeide was er te weinig ruimte voor de begraafplaatsen in de stad. Er werd besloten net buiten de stad een grote begraafplaats op te richtten voor alle geloven.

Architect Herman Bollé ontwierp een monumentale begraafplaats. De hoge muren met ronde koepels rond de begraafplaats vallen direct bij aankomst op. Ze ommuren het hele terrein. De hoofdingang wordt gevormd door een enorme kerk en enkele rijen zuilen en galerijen. Aan de binnenkant van de muur zijn arcades voor grotere graven.

 

Vooral deze arcades met de oude monumentale graven zijn erg mooi. Ze zijn volledig begroeid met planten en vormen zo een mooi schilderachtig plaatje. Vele Kroatische beroemdheden liggen begraven in Mirogoj. Ook zijn er monumenten voor de gevallen van de Eerste- en Tweede wereldoorlog.

 
Meer informatie?

Mirogoj begraafplaats
Zagreb in 12 uur
Zagreb voor beginners
Zagreb bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl