ZAGREB / KROATIň

 

Bijzondere plaatsen in Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van KroatiŽ. De stad bestaat al sinds de 11e eeuw. De eerste nederzetting aan de rivier de Slava was op de heuvel Kaptol toen de bisschop er een kathedraal neer zette. Naast de kerkelijke stad ontstond een bedrijvige burgerlijke stad, het huidige Gradec. Dit is nog steeds een gezellig en levendig middeleeuws stukje van de stad. In de 19e eeuw breidde Zagreb zich snel uit en ontstond de nieuwe stad. Dit nieuwe gedeelte werd een mondaine stad met grote brede lanen, groene stadsparken en prachtige grote art-deco huizen. Zagreb heeft echt twee gezichten. Omdat Zagreb niet echt heel erg groot is, is de stad uitermate geschikt voor een korte city-trip of een dagje uit tijdens de vakantie in KroatiŽ.

 

De oude muren van Zagreb hebben de stad al die eeuwen lang beschermd. Maar weinig steden in de wereld hebben een nog steeds zo complete stadsmuur. De muur werd gebouwd vanaf de 7e eeuw en wist al die eeuwen de vijand buiten te houden. Dit is ook een van de redenen waarom Zagreb een zo mooi bewaard gebleven stad is. Hoewel de stad in de oorlog flink beschadigd raken is Zagreb de laatste jaren weer helemaal hersteld. Ook de toeristen komen weer terug naar Zagreb om de stad te bekijken.

Bijzondere plaatsen in Zagreb

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Zagreb bewonderen:
 
Mirogoj begraafplaats
Sint Stefanus Kathedraal
Stadsmuseum van Zagreb
 

Bijzondere plaatsen in KroatiŽ

Zagreb ligt in KroatiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in KroatiŽ zien?
Ga dan naar onze KroatiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER ZAGREB

Zagreb bezienswaardigheden top 10
Zagreb tips
Zagreb in ťťn dag
Zagreb voor beginners

ZAGREB WEER & KLIMAAT

Zagreb klimaatinfo

ZAGREB OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl