bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Plitvice meren

PLITVICE MEREN

KROATIň

Het nationaal park de Plitvice meren is een van de mooiste plekken van KroatiŽ. De Plitvice meren bestaan uit een zestiental meren die met elkaar verbonden zijn door vele watervallen. Het is het oudste nationaal park van KroatiŽ en bestaat al sinds 1949. Via kleine bruggetjes en loopplanken loop je tussen de watervallen en meren door.

Het water van het park is helder groenachtig of blauwachtig. Dit hangt af van de regen, het jaargetij of het weer. De watervallen in de meren werden door de eeuwen heen gevormd door kalkafzettingen. De watervallen worden gevoed uit diverse bronnen, regenwater en de rivier de Korana. De hoogste waterval is enkele tientallen meters hoog.

 

Zoín twee derde van het nationaal park is bedekt met bos. De meren en watervallen zorgen voor een zeer bijzondere biodiversiteit. In het park komen diverse beschermde dieren en planten soorten voor. De toegang tot het park is dan ook beperkt. Je betaald een entreeprijs om binnen te komen. In het hoogseizoen kan het hier dan ook erg druk zijn.

 
Meer informatie?

Plitvice meren
Plitvice meren
KroatiŽ voor beginners
KroatiŽ bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl