bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Nationaal Park Krka

NATIONAAL PARK KRKA

KROATIň

Het Nationaal park van Krka is gevormd rondom de Krka rivier. Deze rivier ontspringt bij de grens van KroatiŽ met BosniŽ-Herzegovina en stroomt door DalmatiŽ naar de middellandse zee kust. Het is een ecologisch erg rijk gebied met diverse bijzondere plant en diersoorten.

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters zijn de watervallen middenin het park. Skradinski Buk is een prachtig natuurlijk zwembad met diverse watervallen die er in uitkomen. Door de stroming van de rivier en de stenen ondergrond heeft het water een prachtige kleur.

 

Centraal in het nationaal park ligt het eiland Visovac. Dit kleine eiland is gelegen midden in de rivier. Er is een Fransciscaner klooster gevestigd midden op het eiland. Met een boot tour kun je het kleine eilandje en andere bezienswaardigheden in het nationaal park bezoeken.

 
Meer informatie?

Nationaal Park Krka
Skadrin
KroatiŽ voor beginners
KroatiŽ informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl