bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Kathedraal van Sv Lovro

KATHEDRAAL VAN SV LOVRO

KROATIň

De kathedraal van Sv Lovro is de kathedraal van het Kroatische plaatsje Trogir. De kathedraal is gewijd aan de heilige Sint Laurens. Trogir is en mooi oud plaatsje en ligt in de Kroatische regio DalmatiŽ. Het is een van de vele mooie stadjes aan de kust.

De start van de bouw begon in 1213 en eindigde in de 14e eeuw. Omdat de kathedraal een aantal keren verwoest werd, gerenoveerd en verder uitgebreid zijn er diverse stijlen te ontdekken in de kerk. De toren bijvoorbeeld doet erg Venetiaans aan, de binnenkant is Romaans en de crypt weer gotisch.

 

Erg bijzonder aan de kerk is het Romaanse portaal. De Kroatische kunstenaar Radovan maakte samen met zijn leerlingen dit prachtige portaal. Het is een van de weinige voorbeelden van een goed bewaard gebleven Romaans kerkportaal. Het bestaat uit enkele bewerkte zuilen en meerder beelden.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Sv Lovro
Trogir
KroatiŽ voor beginners
KroatiŽ informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl