bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Dubrovnik > Stadsmuren van Dubrovnik

STADSMUREN VAN DUBROVNIK

DUBROVNIK

De stadsmuren van Dubrovnik zijn het opvallendste onderdeel van de oude stad. De bijna 2 km lange stadsmuren werden gebouwd vanaf de 7e eeuw. Toen Dubrovnik een belangrijke handelsstad was en verdediging nodig had tegen de Venetianen en Byzantijnen. De muren zijn tegenwoordig een van de decors voor de hit-serie Game of Thrones.

De stadsmuren van Dubrovnik zijn aan de zeekant wat minder breed, zoín 1,5 tot 3 meter, en aan de landkant op zijn breeds 6 meter. De muur heeft drie toegangspoorten. De Pilepoort, de Plocepoort en Buzepoort. De eerste twee werden ís nachts door middel van een ophaalbrug gesloten.

 

Bij een wandeling over de muren kom je verschillende torens tegen. Deze Torens diende ter extra verdediging, als wapenopslag en slaapplaats voor de stadwachters. Het Mincetta fort, de Bokartoren, het fort van Sint Ivan, het Revelinen en Fort Lovrijenac. Vanaf deze torens heb je een fenomenaal uitzicht over het water en de omgeving.

 
Meer informatie?

Dubrovnik
Dubrovnik in 12 uur
Dubrovnik voor beginners
Dubrovnik bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl