bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Dubrovnik > Rectorenpaleis

RECTORENPALEIS

DUBROVNIK

Dubrovnik werd in vroegere tijd geregeerd door een rector. De echte belangrijke beslissingen werden genomen door een raad van rijke en belangrijke burgers. De dagelijkse gang van zaken werd echter geregeerd door de rector. De rector van Dubrovnik werd aangesteld voor een periode van een maand en woonde tijdens die periode in dit paleis.

In het rectorenpaleis kun je de oude stijlkamers bekijken. Bijzonder is de grote collectie draagstoelen die het paleis in bezit heeft. Koetsen en paarden waren een onhandig groot vervoersmiddel in de kleine straatjes van Dubrovnik. De rijken van de stad lieten zich dus in draagstoelen vervoeren. Het paleis werd gebouwd toen Dubrovnik nog erg onder Italiaanse invloed stond en heeft een Venetiaanse stijl.

 

In 1453 ontplofte in het paleis een kamer met buskruit. Het paleis raakte zwaar beschadigd en werd opnieuw opgebouwd. In het paleis kun je diverse wapens en oude gouden munten bekijken. Bijzonder zijn de kisten met bijzondere en ingewikkelde sloten. Omdat de binnenplaats van het paleis een bijzondere akoestiek heeft worden hier zomers concerten gegeven.

 
Meer informatie?

Rectorenpaleis van Dubrovnik
Dubrovnik in 12 uur
Dubrovnik voor beginners
Dubrovnik bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl