bijzondere plaatsen > Kroatië > Dubrovnik > Fort Lovrijenac

FORT LOVRIJENAC

DUBROVNIK

Het Fort Lovrijenac is gelegen net buiten de Pile poort. Dit fort werd gebouwd door burgers van Dubrovnik om de Venetianen te weerstaan. Deze hadden namelijk ook het plan hier een fort weg te zetten. In razend tempo bouwden de inwoners van Dubrovnik toen zelf een fort. Daarmee hun stad veilig stellend.

Het fort werd gebouwd op een rots en staat zo’n 37 meter boven de zeespiegel. Vanaf de muren van het fort heb je een prachtig uitzicht op de oude stad van Dubrovnik en zijn prachtige muren. Het Fort is alleen te bereiken via een steil trap omhoog.

 

Boven de smalle toegangspoort staat “ vrijheid is niet verkocht voor alle schatten van de wereld” . Dit verwees natuurlijk naar de handelsvrijheid die de inwoners van Dubrovnik hadden. Het fort symboliseert voor de inwoners het verzet tegen Venetië. De makers van de serie game of Thrones hebben het fort meerdere malen gebruikt als decor.

 
Meer informatie?

Fort Lovrijenac
Dubrovnik in 12 uur
Dubrovnik voor beginners
Dubrovnik bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl