DUBROVNIK / KROATIň

 

Bijzondere plaatsen in Dubrovnik

De oude stad Dubrovnik staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet verwonderlijk dus dat er heel wat bijzondere plaatsen te vinden zijn in deze oude stad. Dubrovnik werd gesticht in de 7e eeuw na christus. De stad was een welvarende en rijke handelsstad en heette in die tijd Ragusa. Ragusa bevoer de Adriatische zee en was een geduchte concurrent van VenetiŽ. De stad beheerste ook de gebieden en eilanden rondom de stad. Het oude Dubrovnik heeft gebouwen uit diverse periodes, maar kent voornamelijk een redelijk eenduidige Barokke stijl. In 1667 was er namelijk een grote aardbeving die de stad grotendeels verwoeste. Heel veel oude gebouwen lagen in puin uiteen en de stad moest op nieuw worden opgebouwd. Daarom zijn veel gebouwen in Dubrovnik allemaal zo rond dezelfde tijd herbouwd. Slechts een aantal is een flink stuk ouder. Het Sponzapaleis en het Dominicanenklooster zijn hier een mooi voorbeeld van.

 

De oude muren van Dubrovnik hebben de stad al die eeuwen lang beschermd. Maar weinig steden in de wereld hebben een nog steeds zo complete stadsmuur. De muur werd gebouwd vanaf de 7e eeuw en wist al die eeuwen de vijand buiten te houden. Dit is ook een van de redenen waarom Dubrovnik een zo mooi bewaard gebleven stad is. Hoewel de stad in de oorlog flink beschadigd raken is Dubrovnik de laatste jaren weer helemaal hersteld. Ook de toeristen komen weer terug naar Dubrovnik om de stad te bekijken.

Bijzondere plaatsen in Dubrovnik

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Dubrovnik bewonderen:
 
Fort Lovrijenac
Rectorenpaleis
Stadsmuren van Dubrovnik
 

Bijzondere plaatsen in KroatiŽ

Dubrovnik ligt in KroatiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in KroatiŽ zien?
Ga dan naar onze KroatiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER DUBROVNIK

Dubrovnik bezienswaardigheden top 10
Dubrovnik tips
Dubrovnik in ťťn dag
Dubrovnik voor beginners

VAKANTIE

hoteltips voor Dubrovnik

DUBROVNIK WEER & KLIMAAT

Dubrovnik klimaatinfo

DUBROVNIK OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl