bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Drakengrot

DRAKENGROT

KROATIň

De drakengrot vinden we op het eiland Brač in KroatiŽ hoog in de heuvels boven het dorpje Murvica. De grot is een natuurlijke grot die rijkelijk bewerkt en versierd is. In een van de grotten is een draak uitgehouwen. Vandaar de naam Drakengrot.

In de 15e eeuw gebruikte monniken deze plaats als een toevluchtsoord. Hier werd gebeden en kon men zich afsluiten voor de buitenwereld om zo het leven en de gedachten volledig te wijden aan god. Er is in de grot ook een klein kapelletje gemaakt.

 

Naast christelijke figuren die uitgesneden zijn in de grot zijn er ook veel andere vormen te ontdekken. Er is natuurlijk de draak, maar ook de zon, maan en sterren en vogels die afgebeeld zijn op hun nest. Historici denken de plek ook werd gebruikt voor heidense rituelen die in die tijd nog sterk verbonden waren met het christendom.

 
Meer informatie?

Drakengrot
Murvica
KroatiŽ voor beginners
KroatiŽ bezienswaardigheden top10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl