bijzondere plaatsen > KroatiŽ > Amfitheater van Pula

AMFITHEATER VAN PULA

KROATIň

Het Amfitheater van Pula ligt midden in de stad Pula zelf op het schiereiland IstriŽ in KroatiŽ. Het theater werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus onder keizer Vespasianus. Het theater heeft drie verdiepingen. In totaal konden zoín 23.000 toeschouwers plaatsnemen om te genieten van de festiviteiten.

Het Amfitheater werd gebruikt voor gevechten tussen gladiatoren en gladiatoren en wilde dieren. Onder het amfitheater is een gangen stelsel te vinden waardoor de dieren en gladiatoren de arena konden betreden. Een enkele keer werd de arena ook gebruikt voor openbaren executies. Na de val van het Romeinse rijk raakte het amfitheater in verval.

 

Het theater werd nog wel enkele malen gebruikt voor riddertoernooien. Steeds vaker werden er stenen van het theater weggenomen en gebruikt om huizen van te bouwen. In de kathedraal van Pula zitten ook stenen verwerkt van het oude Amfitheater. Pas tijdens de Franse overheersing ten tijden van napoleon kwam hier een einde aan en werd het gebouw een monument.

 
Meer informatie?

Amfitheater van Pula
Amfitheater van Pula
KroatiŽ voor beginners
KroatiŽ informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl