KROATIň

BIJZONDERE PLAATSEN

KroatiŽ

KroatiŽ is een betrekkelijk jong land, maar heeft als gebied al wel een eeuwenlange en roemrijke geschiedenis. Als onderdeel van het Romeinse rijk kende het hoogtij dagen en werden er prachtige steden gebouwd. Maar ook later toen het behoorde het Ottomaans keizerrijk, het Kroatische Koninkrijk, Oostenrijk-Hongarije en JoegoslaviŽ kwamen er plaatsen en gebieden tot grote bloei. Er zijn dus prachtige bestemmingen en bezienswaardigheden te vinden in het land. Naast de grote hoeveelheid kunst en cultuur kan ook de natuur in KroatiŽ overweldigend zijn. De prachtige watervallen van Krka of het strand bij Bol zijn hier goede voorbeelden van. Omdat KroatiŽ zo'n mooie natuur heeft is het land een populaire kampeerbestemming. Jaarlijks rijden duizenden landgenoten richting KroatiŽ om daar hun vakantie op een camping door te brengen.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in KroatiŽ

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in KroatiŽ. Het land heeft voldoende cultuurschatten, mooie dorpjes en natuurgebieden die de moeite van het vermelden waard zijn.

Voor KroatiŽ hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in KroatiŽ :

bijzondere plaatsen in Dubrovnik

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN KROATIň

Dubrovnik > Fort Lovrijenac
Dubrovnik > Rectorenpaleis
Dubrovnik > Stadsmuren van Dubrovnik
KroatiŽ > Amfitheater van Pula
KroatiŽ > Drakengrot
KroatiŽ > Kathedraal van Sv Lovro
KroatiŽ > Nationaal Park Krka
KroatiŽ > Paleis van Diocletianus
KroatiŽ > Plitvice Meren
Zagreb > Mirogoj begraafplaats
Zagreb > Sint Stefanus Kathedraal
Zagreb > Stadsmuseum van Zagreb

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer KroatiŽ?

KroatiŽ informatie
KroatiŽ informatie
KroatiŽ voor beginners

mooiste dorpjes van KroatiŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl