bijzondere plaatsen > Kenia > Nakurumeer

NAKURUMEER

KENIA 

Het Lake Nakuru National Park is een vrij klein doch zeer interessant natuurreservaat in Kenia. Het rondom het Nakurumeer gelegen park staat vooral bekend vanwege de vele vogelsoorten die je hier aantreft zoals de flamingo, de Afrikaanse lepelaar en andere vogels. Het alkalische water zorgt ervoor dat er maar één vissoort in het meer voorkomt: de tilapia.

In 1968 werd Lake Nakuru een nationaal park. Sindsdien staat alles in het teken van het behoud van de verschillende diersoorten die hier leven. Zo kun je hier zowel de witte als de zwarte neushoorn aantreffen, die beiden met uitsterven bedreigd worden. Een diersoort die ook een aparte vermelding verdient is de Rothschildgiraffe die alleen in Kenia en Oeganda leeft.

 

De hoeveelheid flamingo's is de afgelopen jaren wel afgenomen omdat de kwaliteit van het water voor deze tropische vogels afgenomen is. De periodes waarin je grotere hoeveelheden flamingo's kunt spotten zijn korter en de ook in absolute aantallen merk je dat er minder flamingo's voorkomen in het Nakurumeer dan vroeger.

 
Meer informatie?

Nakurumeer
Kenia in 24 foto's
Kenia voor beginners
Kenia bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl