bijzondere plaatsen > Kenia > Naivashameer

NAIVASHAMEER

KENIA 

Het Naivashameer is een meer dat ten noordwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi ligt. Lake Naivasha ligt op een hoogte van maar liefst 1884 meter boven de zeespiegel. Het is daarmee het hoogst gelegen meer op het hele continent Afrika. Het meer geniet internationale bekendheid als een perfecte locatie om verschillende vogelsoorten in het wild te zien.

Het Naivashameer is het leefgebied van ongeveer vijfhonderd vogelsoorten zoals de Afrikaanse zeearend, de pelikaan en de fuut. De beste manier om deze vogels te bewonderen is door deel te nemen aan een boottocht met gids. Tijdens een ongeveer drie kwartier durende tocht maak je kennis met de belangrijkste bewoners van het Naivashameer.

 

Binnen het meer ligt een schiereiland: het Crescent Island. Dit schiereiland is een stuk rand van een dode vulkaan. Er leven een aantal wilde dieren zoals giraffes (de vrij zeldzame Rothschildgiraffe), zebra's, antilopen en gnoes. Deze dieren zijn voor de opnames van de film 'Out of Africa' hier uitgezet. Omdat hier geen roofdieren leven is er geen bedreiging voor deze dieren.

 
Meer informatie?

Naivashameer
Kenia in 24 foto's
Kenia voor beginners
Kenia bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl