bijzondere plaatsen > Kenia > Masai Mara

MASAI MARA

KENIA 

De Masai Mara is een adembenemend mooi natuurreservaat in het zuiden van Kenia. Het grenst aan de in Tanzania gelegen Serengeti-vlakte. Het Masai Mara National Reserve is vooral bekend vanwege de Grote Trek waarbij vooral gnoes maar ook zebra's en een aantal andere planteneters met gevaar voor eigen leven de Mara rivier oversteken.

Het landschap wordt gedomineerd door grassen met wat acacia's, struiken en enkele andere boomsoorten. Dichtere beplanting is vooral te zien rondom rivieren. Voor de rest is het vooral graslandschap waar je een vrij grote variatie aan wilde dieren kunt bewonderen. Zo kun je hier de 'Big Five' spotten als je een beetje geluk hebt.

 

Tijdens een zogenaamde gamedrive zul je vooral veel gnoes, zebra's en thomsongazelles zien. Deze zoogdieren leven in vrij grote aantallen in het Masai Mara reservaat. Andere dieren die je aan kunt treffen zijn onder andere leeuwen, jachtluipaarden, nijlpaarden, olifanten, knobbelzwijnen, giraffes, impala's, cheeta's, hyena's en het Coke's Hartenbeest.

 
Meer informatie?

Masai Mara in één dag
Kenia in 24 foto's
Kenia voor beginners
Kenia bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl