bijzondere plaatsen > Kenia > Amboseli

AMBOSELI

KENIA 

Nationaal park Amboseli behoort tot de meest geliefde toeristische bestemmingen in Kenia. Dat is niet alleen vanwege de uitstekende mogelijkheden om uiteenlopende wilde dieren in te spotten tijdens een gamedrive, maar vooral ook omdat je vanuit dit park de hoogste berg van het continent Afrika kunt zien liggen: de Kilimanjaro.

Je moet wat geluk hebben om de in buurland Tanzania gelegen Kilimanjaro te kunnen zien. De met eeuwige sneeuw bedekte bergtop is geregeld gehuld in wolken. Amboseli is met een oppervlakte van 392 kmē een niet al te groot reservaat. Toch kun je er veel verschillende soorten dieren zien in het landschap dat bestaat uit savanne en moeras.

 

Het Amboseli National Park is bekend vanwege de grote olifantenpopulatie. Een gamedrive door het gebied levert dan ook vrijwel gegarandeerd een ontmoeting op met dit grootste landdier op Aarde. Andere dieren die je kunt zien in Amboseli zijn onder andere giraffes, gnoes, impala's, leeuwen, zebra's, nijlpaarden, hyena's, jachtluipaarden en honderden vogelsoorten.

 
Meer informatie?

Kenia bezienswaardigheden
Kenia in 24 foto's
Kenia voor beginners
Kenia winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl