KENIA

BIJZONDERE PLAATSEN

Kenia

Kenia is een land gelegen in het zuidoosten van Afrika. De republiek is een vrij populaire vakantiebestemming binnen het continent, wat mede te danken is aan de fraaie natuurparken en reservaten. Als je een safari wilt maken dan is Kenia één van de landen die daarvoor in aanmerking komt. Er is een grote diversiteit aan wilde zoogdieren, reptielen en vogels die je hier in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Volgens wikipedia leven er meer dan tachtig wilde zoogdiersoorten in Kenia waaronder de olifant, de giraffe, het nijlpaard, de neushoorn, de leeuw, het jachtluipaard, de hyena, de dikdik, de impala, verschillende gazellesoorten, de cheeta, de zebra en de gnoe. Legendarisch is de dierenmigratie die jaarlijks plaatsvindt en vooral goed te zien is in het Masa Mara National Park. Het zijn vooral de gnoes met in hun kielzog de zebrapaarden die gedurende het jaar in een cirkel rondtrekken op zoek naar de beste gebieden om te grazen.

De natuurgebieden liggen verspreid door Kenia. Internationaal bekend zijn Masai Mara en Amboseli, maar Kenia kent nog veel meer gebieden die absoluut het bezoeken meer dan waard zijn. Het land heeft naast flora en fauna echter nog veel meer te bieden. Zo kun je genieten van de heerlijke stranden van Diana Beach of genieten van de onderwaterwereld waar de koraalriffen garant staan voor een grote verscheidenheid aan tropische vissen. Wie meer van cultuur houdt die kan Mombassa bezoeken of een bezoekje brengen aan de Masai. Deze nomadenstam leeft vooral in het zuiden van Kenia. Hun traditionele levenswijze is voor toeristen een goede reden om kennis te maken met deze herders die leven van melk, bloed en vlees.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Kenia

Het aantal bijzondere plekken in Kenia is vrij divers, maar de meeste hotspots staan natuurlijk in het teken van de indrukwekkende flora en fauna van dit bijzondere Oost-Afrikaanse land.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN KENIA

Kenia > Amboseli
Kenia > Masai Mara
Kenia > Naivashameer
Kenia > Nakurumeer

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Kenia?

Kenia bezienswaardigheden
Kenia als winterzonbestemming
Kenia voor beginners

Kenia klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl