bijzondere plaatsen > Kaapverdiė > Santa Monica Beach

SANTA MONICA BEACH

KAAPVERDIĖ

Volgens vele kenners is Santa Monica beach het allermooiste strand van Kaapverdiė. Dit prachtige achttien kilometer zandstrand is nu nog ongerept en lastig te bereiken. Jammer genoeg zijn er vergevorderd plannen om er een groot resort te bouwen. Gelukkig zal dit niet de hele breedte van het strand beļnvloeden.

Anders dan veel andere stranden op Boa Vista is het op Santa Monica Beach wel mogelijk om te zwemmen. De Atlantische Oceaan is hier een stuk rustiger waardoor het redelijk veilig is om hier te zwemmen. Je moet natuurlijk wel rekening houden met hoge golfen en onderstroming.

 

Grote delen van Santa Monica Beach zijn een beschermd natuurgebied. Dit komt doordat de caretta caretta schildpadden het strand gebruiken als broedplaats. Tijdens het broedseizoen van de schildpadden worden de stranden van Santa Monica Beach dag en nacht bewaakt.

 
Meer informatie?

Santa Monica Beach
Boa Vista in foto's
Kaapverdiė voor beginners
Kaapverdiė tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl