bijzondere plaatsen > Kaapverdië > Sal Rei

SAL REI

KAAPVERDIË

Het stadje Sal Rei is de hoofdstad van het eiland Boa Vista. Het is tevens de plaats met de meeste inwoners van het hele eiland. Ongeveer twee derde van alle inwoners van het eiland wonen in Sal Rei. Het is dan ook niet zo gek dat het stadje een belangrijke regionale functie heeft.

Sal Rei is een populaire bestemming voor toeristen die Boa Vista bezoeken. Op loopafstand van het stadje bevinden zich enkele van de mooiste en populairste hotels en resorts van het eiland. In het stadje zelf zijn behoorlijk wat winkels, bars en restaurants te vinden. Het is opvallend hoeveel souvenirshops je in Sal Rei tegenkomt.

 

De Sal Rei “koning van het zout” heeft het stadje te danken aan de geschiedenis van het eiland Boa Vista en de zoutwinning. Tegenwoordig is ook voor Sal Rei het toerisme de belangrijkste vorm van inkomsten gevolgd door de visserij. Breng zeker een bezoek aan de kleine maar bijzondere visafslag.

 
Meer informatie?

Sal Rei
Boa Vista in foto's
Kaapverdië voor beginners
Kaapverdië tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl