bijzondere plaatsen > Kaapverdiė > Boa Vista

BOA VISTA

KAAPVERDIĖ

Boa Vista is een woestijnachtig eiland met prachtige stranden en enkele mooie dorpjes. Het eiland is dankzij deze stranden de laatste decennia uitgegroeid tot één van de populairste winterzonbestemmingen. Het bekendste en mooiste strand van het eiland is Santa Monica Beach.

Voordat het toerisme op gang kwam op het eiland was de zoutwinning en de visserij de belangrijkste vorm van inkomsten voor de inwoners van Boa Vista. Tegenwoordig liggen de oude zoutvelden er verlaten bij en zijn het merendeel van de inwoners van het eiland werkzaam in het toerisme.

 

Op Boa Vista wonen slechts 15.000 mensen waarvan ongeveer twee derde in de hoofdstad Sal Rei. Dit is ook de plaats waar de meeste winkels en markten te vinden zijn. In de buurt van Sal Rei bij de plaats Rabil is het Aristides Pereira International Airport te vinden. De internationale luchthaven van Boa Vista.

 
Meer informatie?

Boa Vista in foto's
mooiste dorpjes op Boa Vista
Kaapverdiė voor beginners
Kaapverdiė tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl