KAAPVERDIň

BIJZONDERE PLAATSEN

KaapverdiŽ

KaapverdiŽ ook wel bekend als de Kaapverdische Eilanden zijn te vinden voor de kust van West-Afrika. Lang zijn de eilanden niet veel meer geweest dan een aantal onbewoonde rotsen in de Atlantische Oceaan. Het waren de hoogstwaarschijnlijk de Romeinen die de eilanden als eerste ontdekten maar er geen belang aan hechten. Toen de Portugezen de eilanden halverwege vijftiende eeuw ze herontdekten bouwden ze er, in opdracht van Hendrik de Zeevaarder de eerste nederzettingen. De eerste nederzetting Cidade Velha is nog steeds te vinden op het eiland Santiago en staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
de archipel KaapverdiŽ bestaat uit negen verschillende grotere eilanden en een aantal kleinere. Van deze negen grotere eilanden worden er acht permanent bewoond. Ongeveer de helft van alle inwoners van het land wonen op het eiland Santiago waar ook de hoofdstad Praia te vinden is. De enige andere grotere stad in KaapverdiŽ is Mindelo op het eiland S‚o Vincente.

Van de bewoonde eilanden zijn er twee die erg populair zijn bij de toeristen. Dit zijn Sal en Boa Vista. Beiden eilanden zijn zogenaamde zandeilanden. De eilanden zijn in de loop der tijd bijna helemaal vlak afgesleten en de harmattan heeft in de loop der eeuwen behoorlijk wat zand uit de Sahara naar de eilanden gebracht. Dit heeft geresulteerd in prachtige zandstranden en behoorlijk wat grote zandduinen verspreidt over de eilanden. Deze stranden zijn gelijk de belangrijkste toeristische trekpleister van de eilanden Sal en Boa Vista.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in KaapverdiŽ

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in KaapverdiŽ. Het land heeft van alles te bieden op het gebied van natuur en prachtige stranden.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN KAAPVERDIň

KaapverdiŽ > Boa Vista
KaapverdiŽ > Cabo Santa Maria
KaapverdiŽ > Sal Rei
KaapverdiŽ > Santa Monica Beach

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer KaapverdiŽ?

KaapverdiŽ informatie
KaapverdiŽ informatie
KaapverdiŽ voor beginners

mooiste dorpjes van KaapverdiŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl