bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Verona > Castelvecchio

CASTELVECCHIO

VERONA

Castelvecchio is een veertiende eeuws kasteel dat gelegen is in Verona, aan rivier de Adige. Het strategisch handig gelegen kasteel was in eerste instantie bedoeld om de macht van de familie Scaligeri te tonen. Later heeft het kasteel meerdere functies gehad. Uiteindelijk is in het kasteel tegenwoordig het Museo d'Arte gevestigd.

Het Museo d'Arte toont kunst uit de veertiende tot achttiende eeuw. Een redelijk groot deel van de kunstwerken heeft een religieus karakter. In het kasteel vind je verder een vrij indrukwekkende wapencollectie. Als je het museum bezoekt kun je ook een deel van de muren bewandelen, zodat je een mooi uitzicht hebt over de Adige en een stukje van Verona.

 

Bij Castelvecchio hoort Ponte Scaligero. Dit is een versterkte brug die over de Adige ligt. De brug is net als het kasteel uitgevoerd met rode bakstenen en een voorbeeld van gotische architectuur. Ponte Scaligero is alleen toegankelijk te voet of op de fiets. Je hebt vanaf de brug een mooi uitzicht op de rivier en het kasteel.

 
Meer informatie?

Castelvecchio
Verona
Verona weer & klimaat
Verona bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl