bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Verona > Casa di Giulietta

CASA DI GIULIETTA

VERONA

Wie kent niet het verhaal van het liefdesdrama "Romeo en Julia"? Deze klassieker van William Shakespear is gebaseerd op de dochter van de heer van Capulet. In Verona staat het huis waarvan gezegd wordt dat Julia (Giulietta in het Italiaans) gewoond zou hebben. Deze woning is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie in Verona.

Hoogtepunten van het huis zijn de muren waarop liefdesboodschappen geschreven staan, het balkon van Julia, het bronzen beeld van Julia en het hek vol liefdesslotjes. Toeristen raken de rechterborst van Julia aan vanwege het bijgeloof dat dit geluk in de liefde zou brengen. Op drukke dagen staat er een rij van mensen die op deze wijze op de foto vastgelegd willen worden.

 

Tegen betaling kun je het huis zelf bezoeken en op het balkon staan die in het verhaal van Julia voorkomt. Het balkon is echter niet authentiek, maar is in de 20e eeuw toegevoegd aan Casa di Giulietta. Rondom het huis kun je allerlei liefdessouvenirs kopen zoals chocolade harten en andere symbolen van liefde.

 
Meer informatie?

Casa di Giulietta
Verona
Verona weer & klimaat
Verona bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl