bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Verona > Arena van Verona

ARENA VAN VERONA

VERONA

De Arena van Verona is een Romeins amfitheater dat in de eerste eeuw na Christus voltooid is. Een aardbeving in het jaar 1117 zorgde ervoor dat een groot deel van de buitenmuur en de bovenste verdieping verwoest werd. Met uitzondering van de nieuwe stoelen in de Arena is heeft het amfitheater grotendeels het uiterlijk terug dat het vroeger had.

De Arena wordt in de zomermaanden vooral ingezet voor opera's en een aantal andere muziekspektakels. De geweldige akoestiek van het amfitheater is de reden dat het voor deze doeleinden gebruikt worden. De kaartjes voor de zomerse operavoorstellingen zijn niet goedkoop, maar vooral dankzij de unieke setting wel de moeite waard.

 

Overdag is de Arena te bewonderen zonder dat je naar een voorstelling gaat. Dit is tegen betaling, waarna je zonder begeleiding van een gids een groot deel van het amfitheater kunt bezoeken. De Arena is het meest herkenbare bouwwerk van de stad Verona. Het is gelegen aan Piazza Bra, het grootste plein in de oude binnenstad van Verona.

 
Meer informatie?

Arena van Verona
Verona
Verona weer & klimaat
Verona bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl