bijzondere plaatsen > ItaliŽ > VenetiŽ > Teatro La Fenice

TEATRO LA FENICE

VENETIň

La Fenice is een prachtig operatheater in VenetiŽ. Teatro La Fenice verving in 1792 het voormalige San Benedetto theater, dat in 1774 compleet afbrandde. Ook La Fenice ('de Feniks') is twee keer door een flinke brand getroffen. De meest recente keer was in 1996, waarbij er sprake was van brandstichting door twee elektriciens.

In 2003 heropende het theater nadat er twee jaar gewerkt is aan de reconstructie. Het overdadige interieur is gebaseerd op hoe La Fenice er in de negentiende eeuw uitgezien heeft. Wie geen opera bezoekt die kan overdag Teatro La Fenice tegen betaling bezoeken.

 

Als bezoeker kun je de zaal, de ereloge, de bar en verschillende ruimtes bezoeken. Je krijgt een goed indruk van La Fenice en hebt volop de mogelijkheid tot het maken van foto's. Wie een voorstelling bij wil wonen die zal tijdig kaarten moeten bestellen, vooral voor de populaire opera's.

 
Meer informatie?

Teatro La Fenice
Teatro La Fenice
VenetiŽ
VenetiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl