bijzondere plaatsen > ItaliŽ > VenetiŽ > Santa Maria Gloriosa dei Frari

SANTA MARIA GLORIOSA DEI FRARI

VENETIň

Deze kerk in VenetiŽ is een van de oudste en mooiste van de stad. Hij is gelegen aan de campo dei frari in het San Polo stadsdeel. Hoewel de kerk er aan de buitenkant niet echt spectaculair uitziet is hij aan de binnenkant echt prachtig. De buitenkant bestaat uit een simpele bakstenen gevel met een rozetraam als versiering.

In de kerk zijn enkele zeer bijzondere schilderijen te vinden. Zo maakte de schilder Titiaan het altaarstuk. Zijn Maria ten Hemelvaart wordt algemeen als een van de mooiste werken uit de Renaissance beschouwd. In de andere kappellen vind je werken van Bellini en Sansovino. Ook is er een houten beeld van de hand van Donatello.

 

In de kerk zijn ook enkele prachtige grafmonumenten te vinden. De beeldhouwer canova heeft er een prachtig monument gemaakt door zijn leerlingen. De schilder Titiaan ligt hier, dicht bij zijn meesterwerk begraven en de componist Claudio Monteverdi. De kerk trekt ieder jaar, door zijn vele kunstschatten, enorm veel toeristen.

 
Meer informatie?

Santa Maria Gloriosa dei Frari
Santa Maria Gloriosa dei Frari
de hoogtepunten van VenetiŽ
VenetiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl