bijzondere plaatsen > ItaliŽ > VenetiŽ > Kanalen van VenetiŽ

KANALEN VAN VENETIň

VENETIň

Hťt kenmerk van VenetiŽ zijn de 150 kanalen die tussen en binnen de eilanden liggen. Dankzij de vele kanalen kun je je per boot eenvoudig verplaatsen binnen VenetiŽ. Je ziet dat vrijwel alles via het water getransporteerd wordt: mensen, goederen, postpakketten, ambulancevervoer en grafkisten met overleden personen.

Het belangrijkste kanaal is Canal Grande. Deze waterweg heeft een lengte van bijna vier kilometer en is gemiddeld vijf meter diep. De breedte varieert van 30 tot maar liefst negentig meter. Over het Canal Grande liggen een viertal bruggen. De Rialtobrug is de meest bekende brug van VenetiŽ.

 

Behalve moderne transportboten, waterbussen en watertaxi's zie je op de kanalen van VenetiŽ ook de wereldwijd bekende gondels van VenetiŽ. Deze zwarte asymmetrische boten stammen uit de middeleeuwen, toen de gondels de enige vorm van transport waren in VenetiŽ. Tegenwoordig zijn de gondels een populaire toeristische attractie.

 
Meer informatie?

Canal Grande
Gondels van VenetiŽ
VenetiŽ
VenetiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl