bijzondere plaatsen > ItaliŽ > VenetiŽ > Dogepaleis

DOGEPALEIS

VENETIň

Het Dogepaleis was het paleis van de machthebbers van VenetiŽ. Het paleis was niet alleen woonruimte voor de Doge zelf, maar ook de plaats van waaruit VenetiŽ geregeerd werd. Het paleis heeft enorme raadszalen waar de grote raad van VenetiŽ vergaderde. In het paleis werd ook rechtgesproken. Je vindt er dus ook een martelkamer en een gevangenis.

In het paleis is een groot aantal wapens en andere militaire gebruiksvoorwerpen te vinden. Het is duidelijk dat de Doge met het paleis de rijkdom van de stad ten toon spreidde. Overal in het paleis vind je overdadige versieringen en de prachtigste schilderijen. De houten vloeren glimmen als spiegels. Je kunt je voorstellen dat gasten diep onder de indruk moeten zijn geweest.

 

Bij een bezoek aan het paleis kun je over de beroemde brug der zuchten lopen. Deze brug wordt zo genoemd omdat hierover de veroordeelden op hun weg van het Dogepaleis naar de gevangenis voor de laatste keer het daglicht zagen. Hierna werden ze opgesloten in de donkere kerkers. In veel van de cellen is overigens echt de oude graffiti te zien van de gangen.

 
Meer informatie?

Dogepaleis
de hoogtepunten van VenetiŽ
VenetiŽ informatie
VenetiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl