VENETIň / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in VenetiŽ

Maar weinig plaatsen op de wereld hebben zoín mythische status als deze stad in het water. Volledig liggend in het water gebouwd op vele eilandjes wordt dit door vele toeristen wel beschouwd als de meest bijzondere stad op aarde. Er zijn ook maar weinig steden op de wereld die op zoín klein oppervlak zo veel bijzondere plaatsen herbergen. VenetiŽ is gewoon erg bijzonder. De roemrijke geschiedenis van VenetiŽ start na de val van het Romeinse rijk als vele vluchtelingen zich vestigen op de eilandjes in de lagune van VenetiŽ. Vanaf de 9e eeuw gaan de eilandjes ook meer samenwerken onder leiding van een Doge. Hoewel VenetiŽ officieel onder Byzantijns bestuur valt krijgt de stad steeds meer zelfstandigheid en privileges omdat ze de belangen van de Byzantijnen op zee vaak verdedigen. VenetiŽ groeit steeds verder uit tot een belangrijke handelsmacht die grote delen van de Adriatische zee domineert.

 

In de 13e eeuw maakt VenetiŽ korte metten met het Byzantijnse rijk. Tijdens de kruistocht krijgt VenetiŽ het kruisleger met een list zo ver om Byzantium te plunderen. Een belangrijke concurrent wordt uitgeschakeld en VenetiŽ is nu echt een autonome macht. De paarden die op de San Marco basiliek staan, zijn uit deze plundering een oorlogsbuit. VenetiŽ wordt een van de machtigste zeevarende steden in Europa. De vele palazzoís en prachtige kerken in de stad zijn hier het bewijs van. Dit blijft zo tot en met de 18e eeuw wanneer Napoleon de stad verovert.

Bijzondere plaatsen in VenetiŽ

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in VenetiŽ bewonderen:
 
Basilica San Marco
Dogepaleis
Hilton Molino Stucky
Kanalen van VenetiŽ
San Marcoplein
Santa Maria Gloriosa dei Frari
Teatro La Fenici

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

VenetiŽ ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER VENETIň

VenetiŽ bezienswaardigheden top 10
VenetiŽ in ťťn dag
VenetiŽ informatie
VenetiŽ informatie
VenetiŽ nieuws
VenetiŽ tips
VenetiŽ voor beginners

VENETIň WEER & KLIMAAT

VenetiŽ klimaatinfo

VENETIň OP STARTPAGINA.NL

VenetiŽ startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl