bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Vulcano

VULCANO

SICILIň

Vulcano is een van de Eolische eilanden met hierop de gelijknamige vulkaan, Vulcano. De enorme grote krater is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. De vulkaan mag je beklimmen en rondom de grote krater kun je een wandeling maken. De vulkaan is nog steeds actief.

Het eiland Vulcano door zijn vulkanische activiteit ook een geliefd kuuroord. Door de vulkanische dampen zijn er verschillende zwavelbaden die een helende werking schijnen te hebben en erg goed zijn voor de gezondheid. Men moet dan wel de geur van rotte eieren weten te doorstaan.

 

Naast kuren, zijn er diverse mooie wandeltochten te maken over het prachtige eiland. Of huur een scooter en maak zelf een leuk rondritje langs alle mooie uitzichtpunten van het eiland. Na afloop kun je heerlijk luieren op de stranden met zwart vulkanisch zand.

 
Meer informatie?

Vulcano
Eolische eilanden in ťťn dag
Gelso
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl