bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Valle di Templi

VALLE DI TEMPLI

SICILIň

De vallei van de tempels in Agrigento staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vallei is een overblijfsel van de Griekse stad Akragas die de Romeinen Agrigento noemden. De stad werd gesticht in de 6e eeuw voor Christus. De Vallei di Templi ligt aan de voet van de huidige stad Agrigento.

Van de oude stad zijn nog vier tempels overgebleven. Daarnaast is er een
necropolis en kun je oude tuinen vol citrus en olijfbomen bewonderen. De
hoogstgelegen tempel is de tempel van Juno of Hera. Deze zie je al van ver boven de vallei uittorenen.

 

De mooiste bewaard gebleven tempel is de tempel van Concordia. Deze tempel met
zijn Dorische zuilen werd in de middeleeuwen gebruikt als basiliek en is
waarschijnlijk daarom nog zo intact. Van de tempels van Hercules en Castor en Pollox staan slechts enkele zuilen overeind.

 
Meer informatie?

Valle di Templi
Agrigento
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl