bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Selinunte

SELINUNTE

SICILIň

Selinunte werd in de 7e eeuw voor christus gesticht door de Grieken als kolonie. De stad was een bloeiende stadstaat tot de Carthagers de stad met behulp van de stadstaat Segesta verwoestte. Van de oude stad staan de stadsmuren nog overeind en kun je de patroon van de oude straten nog zien liggen.

De mooiste overblijfselen liggen echter net buiten de oude stadsmuren. Hier liggen de resten van drie grote tempels. Tempel E was de grootste tempel van deze drie en werd gedeeltelijk herbouwd in de vorige eeuw. De tempel was gewijd aan Hera en bestond uit een groot platform met acht treden en 42 zuilen.

 

Tempel C is bijna geheel ingestort. Slechts enkele zuilen staan nog overeind. Toch was dit gebouw in de oudheid zoín dertig meter hoog. Waarschijnlijk was het een van de grootste tempels van SiciliŽ. Veel van de archeologische vondsten bij Selinunte kun je terugvinden in het archeologisch museum van Palermo.

 
Meer informatie?

Selinunte
Selinunte
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl