bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Scala dei Turchi

SCALA DEI TURCHI

SICILIň

Het natuurwonder Scala dei Turchi bestaat uit kalkstenen rotsen die in de loop der eeuwen door de zee en de wind zijn gevormd in een soort van witte trappen. Je vindt de Scala dei Turchi aan de kust vlakbij Agrigento bij het plaatsje Porto Empedocle.

Om bij de ď trappenĒ te komen moet je stukje over het strand lopen om vervolgens bij een grote witte massa te arriveren. In de warme zomermaanden liggen hier vaak tientallen toeristen op te zonnen. De gladden trappen met hun grote rotstreden vormen dan een geliefde picknickplaats.

 

De trappen danken hun naam aan de piraten die in de oudheid en middeleeuwen op de Middellandse zee huis hielden. Een van de plaatsen waar deze Turkse piraten
hun buit aan land brachten was hier. De kalkstenen trappen vormden een prima
plaats om met de buit omhoog te klimmen.

 
Meer informatie?

Scala dei Turchi
Agrigento
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl